Дамските обувки – непроменени от вчера до днес

Posted by Hush 06.09.2019 0 Comment(s)

дамските-обувки-непроменени

 

Един чифт обувки лесно могат да се превърнат във вечната любов на една дама, но кои са онези обувки, които всички жени обожават?

Истинската класика на всички времена със сигурност е обувката на Пепеляшка, която всяко момиче тайно си мечтае да намери. Нежна, женствена и грациозна, тя изключително добре прокрадва идеята, че една обувка може да промени живота на жената. 

Колкото и динамичен да ни изглежда модният свят, нещата, които се случват там, са донякъде предвидими. Освен силно екстравагантните модели, които са плод на неясното съзнание на някой дизайнер, всички други тенденции са доказани във времето класики, които само се нагаждат към нашето ежедневие.

Днес насочваме поглед към някои принтове, които винаги ще стоят върху дамските обувки и с тях безспорно ще изглеждате винаги модерни. 

Животинският принт надхвърли границите на модата и очакванията на всички модни дизайнери. Той ежегодно е в челните позиции, а любовта на дамите към щампите е ненадмината. Искаме или не, този тип дрехи и обувки изцяло промениха идеята за женската визия:

 

  • Леопардови щампи – с тях всяко модно приключение се превръща в сафари. Обувките, редом с чантата, са аксесоарите, на които този принт най-много отива, а съчетанието между двете е истински моден триумф;  

 

  • Змийската кожа – няма жена, която на разходка в мола да не се загледа поне в една такава чанта. Предложенията варират във всякакви цветове, форми и модели, което ги прави пригодни за всякакъв вкус; 

  • Камуфлажен принт – днес той далеч надхвърля класическите цветове кафяво, сиво и зелено, и го виждаме в неонови нюанси, искрящо синьо и розово, и какво ли още не. „Милитъри“ стилът винаги се е асоциирал с дами, които търсят екстравагантната и различна визия, но не се колебайте да заложите на него, създавайки свежа комбинация.

 

Обувките, за които времето е спряло

 

Тези щампи и шарки определено спечелиха сърцата на милиони дами по света през годините, но има и такива дамски обувки, които не се нуждаят от допълнения, за да бъдат фаворити. Сещате ли се за какво говорим? 

 

  • Черна остра обувка на висок ток – думите са излишни. Независимо какво сложите отгоре, тази обувка сама по себе си е достатъчна. Семпла, изчистена и секси – такава е тя от началото на XX век до днес. Благодарение на Кристиан Лубутен в тотален хит се превръщат черните обувките с червена подметка, за които вечерните излизания не са чужди;

  • Дълги, изкусителни и много женствени – чизмите не пропускат да заявят своите позиции зима;

  • Обувки тип „балерина“ – универсалните им качества са ги запазили дълго време като основен елемент от дамския гардероб.

Leave a Comment