За Hush Puppies

Hush Puppies е модерна световна марка, която поставя началото на неофициалните и удобни обувки - ежедневните обувки. Бранда се продава в над 150 държави по света. Марката е обичана и се радва на висок престиж по цял свят. Удобните обувки на марката са създадени за хора с младежки дух- весели, открити,освободени и темпераментни, хора , за които удобството и хармонията са жизненоважни. Те са качествени, практични и елегантни обувки за всеки ден,съчетават висока технология на изработка и модерен дизайн.


Създадена през 1958 Хъш Пъпис променя световния пазар на обувки завинаги. По това време удобната,всекидневна обувка още не съществува. Днес хората отказват да обуват нещо друго. Произведена от Американската компания за обувки „Волферине Уорлд Уайд Инкорпорейтед” , Хъш Пъпис – колоритна и стилна - се превърща в една от най-продаваните марки обувки.

През 1958 Виктор Краус , председател на Волферине Уорлд Уайд Инкорпорейтед , разработва нова обувка , използвайки нова технология при щавенето на кожа. Това всъщност е първата така наречена кажуал ( всекидневна) обувка. На пътуване из щата Тенеси заедно с Джим Муир (Мениджър продажби в компанията) ,една вечер на вечеря при свои приятели Джим проявил интерес към едно от сервираните блюда - прословуто южно ястие от пържени тестени зрънца наречено Хъш Пъпис . Джим се заинтересувал от къде е дошло името на това ястие. Домакините обяснили , че след месото, кучетата най-много обичат тези пържени зрънца. Така стопаните им , за да ги накарат да спрат да лаят , често ги хранят с това ястие. Оттук на Джим му хрумнала идеята , че е добре да нарекат новата колекция от удобни всекидневни обувки. 43 години по-късно Хъш Пъпис , оригиналната всекидневна обувка , продължава да създава нов стандарт в производството на обувки. През 1995 прочутият френски дизайнер Жан Пол Готие изисква от Хъш Пъпис да произведат класическа колекция обувки за негово дефиле. Обувките трябвало да бъдат произведени в цветове , които да подчертават неговата ретро колекция. Скоро след това Хъш Пъпис-всекидневната обувка- се превърща и в Хъш Пъпис - модната обувка. Прибавяйки актуални за сезона цветове към класическите , обувките на Хъш Пъпис са винаги в крак с модата. През 1995 Съвета на модните дизайнери на Америка присъжда на Хъш Пъпис наградата "Аксесоар на годината”. 
Днес Хъш Пъпис се продава успешно по целия свят.Дневните продажби на марката надхвърлят 35000 чифта.
Хъш Пъпис са удобни , забавни , изискани и практични. Хъш Пъпис не са само за възрастни. Детскатата линия на марката се произвежда в същия стил като и колекциите за възрастни. За одобрението на модната индустрия спомага и мнението на Холивуд - "Удобни , забавни , истински изискани." 
Познати знаменитостите като Патриша Аркет , Дейвид Бауи, Елтон Джон , Еди Мърфи , Шерън Стоун , Брус Уилис , Джоди Фостър , Крис Айзак , Мат лъо Блан и Матю Пери, често са снимани носейки Хъш Пъпис.


Виж всички продукти